BLOGI

19.06.2022

Rentoutumisvinkkejä työkseen vuorovaikuttaville

Kesä on rentoutumisaikaa. Työkseen paljon puhuville on tärkeää antaa aivojen ja ajatusten levätä. Alla muutamia vinkkejä vuorovaikutustyötä tekeville, jotta aloitat työt kesän jälkeen levänneenä ja...

Lue lisää
16.06.2022

Myös esimies tarvitsee kesälomaa

Kesälomakausi on alkanut. Yhä useammalta asiakkaalta tulee sähköpostiin ilmoitus: ”Olen lomalla. Palaan työpöydän ääreen taas…” Kesätyöntekijät ja tuuraukset vaativat järjestelyjä koko työyhteisölt...

Lue lisää
03.05.2022

Esiintymistä englanniksi on hyvä harjoitella

Suomalaiset työyhteisöt muuttuvat monikulttuurisiksi. Alalla kuin alalla alkaa olla töissä henkilöitä, joiden äidinkieli ei ole suomi ja yhteinen kieli onkin suomen sijaan englanti. Yhä useammin my...

Lue lisää

Rentoutumisvinkkejä työkseen vuorovaikuttaville

19.06.2022

Kesä on rentoutumisaikaa. Työkseen paljon puhuville on tärkeää antaa aivojen ja ajatusten levätä. Alla muutamia vinkkejä vuorovaikutustyötä tekeville, jotta aloitat työt kesän jälkeen levänneenä ja uudistuneena:

Heittäydy spontaaneihin keskusteluihin tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Juttele ilosta, ei velvoitteesta. Vetäydy kohteliaasti pois keskusteluista, jotka eivät virkistä. Ota omaa tilaa hiljentyä tarvittaessa.

Ei liikaa tavoitteita lomalle! Jos vierailuista ja ihmisten tapaamisesta tulee stressiä, ei vuorovaikutuskaan rentouta.

Älä ylibuukkaa päiviin ohjelmaa! Sinulle syntyy uusia ajatuksia, kun on tilaa luovuudelle ja yllättäville ajatuksille. Aivot ovat kuin tietokoneen kovalevy: jos ne ovat koko ajan täynnä, ei uusi tieto ja ajatukset mahdu sisään.

Kuuntele ja katsele ilman suorituspainetta. Älä suorita kesäohjelmaa. Jää ”hengailemaan” tilanteisiin ja anna yllättäville asioille ja tuttavuuksille tilaa rauhassa tulla. Koet uusia asioita, kun et kontrolloi ja ohjaa liikaa.

Nuku aina kun nukuttaa, öisin pitkät unet ja päivällä torkut. Äänenkäyttö ja puheentuotto yleensäkin toimivat paremmin levänneellä ja rennolla keholla. Myös nauru hieroo mieltä ja kroppaa.

Rentouttavaa kesää kaikille!