BLOGI

08.12.2022

Hybridiajan esiintymisvalmennukset ovat erilaisia

Koulutusalla tapaamme eri alojen asiantuntijoita päivittäin. Koulutusten tarkoitus on auttaa löytämään sujuvia tapoja saada asiantuntijuutensa toisten silmille ja korville. Esiinty...

Lue lisää
11.11.2022

Asiakaspalaverit siirtyivät Teamsiin – harvoin enää kasvokkain

Kun on palveluntarjoajan roolissa, niin pitää kuunnella herkällä korvalla asiakasta. Ei voi sanella tapaamisaikoja ja tapoja, vaan asiakkaan ehdolla mennään.  Tapaamiskulttuurissa ...

Lue lisää
10.11.2022

Videovälitteistä työntekoa kannattaa harjoitella

Aloitimme virtuaalisen vuorovaikutuksen valmentamisen yhdessä valtionhallinnon organisaatiossa vuonna 2011. Asiakas oli harmissaan, kun toisten viranomaisten kanssa käytävät videon...

Lue lisää

Kesälomalle sovinnossa

07.04.2022

Työyhteisön jännitteet ja riidat on hyvä ratkaista ennen kuin mennään kesälomille. Lomaa ei ole tarkoitettu työasioiden kelaamiseen vaan rentoutumiseen.

Niin kauan kuin työyhteisön toiminta pyörii normaalisti tai jännitteet ja ristiriidat eivät liikaa sitä estä, riidat pystyy useimmiten pitämään ”maton alla”. Joskus kuitenkin kesälomia ennen työkuormat voivat nostaa stressiä uudelle tasolle ja laukaista konflikteja.

Vaikeat asiat olisi hyvä nostaa yhdessä esille ennen kuin alkaa kesälomakausi. Ihminen osaa säännöstellä omaa toimintaansa ja päästää ikävät asiat mieleensä vasta sitten kun siihen on aikaa keskittyä. Mutta loman tarkoitus ei olisi pyöritellä työasioita ja murehtia jo paluusta jännitteiseen työyhteisöön.

Työnantajan velvollisuus – lainkin mukaan – on puuttua epärakentaviin asioihin työyhteisössä. Työyhteisösovittelu on hyvä tapa antaa työporukalle aikaa ja tilaa lähteä yhdessä sopimaan asioita kuntoon. Aina tulee parannusta asioihin, aina ei kuitenkaan riita kokonaan ratkea. Mutta hoitamatta ei saa jättää. Työyhteisö koostuu erilaisista persoonallisista ihmisistä, joilla kuitenkin on selkeästi määritelty tehtävä ja kaikkien pitäisi tehdä tehtäväänsä johdetusti ja suunnitelmallisesti.

Työyhteisösovitteluprosessi jaksottuu yhteensä n. 2 -4 viikon ajalle, joten jos haluatte lähteä kesälomille huojentuneella mielellä, nyt olisi viimeistään aika uskaltautua sovitteluun. Kokemuksesta voi kertoa, että se kannattaa.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: