BLOGI

19.06.2022

Rentoutumisvinkkejä työkseen vuorovaikuttaville

Kesä on rentoutumisaikaa. Työkseen paljon puhuville on tärkeää antaa aivojen ja ajatusten levätä. Alla muutamia vinkkejä vuorovaikutustyötä tekeville, jotta aloitat työt kesän jälkeen levänneenä ja...

Lue lisää
16.06.2022

Myös esimies tarvitsee kesälomaa

Kesälomakausi on alkanut. Yhä useammalta asiakkaalta tulee sähköpostiin ilmoitus: ”Olen lomalla. Palaan työpöydän ääreen taas…” Kesätyöntekijät ja tuuraukset vaativat järjestelyjä koko työyhteisölt...

Lue lisää
03.05.2022

Esiintymistä englanniksi on hyvä harjoitella

Suomalaiset työyhteisöt muuttuvat monikulttuurisiksi. Alalla kuin alalla alkaa olla töissä henkilöitä, joiden äidinkieli ei ole suomi ja yhteinen kieli onkin suomen sijaan englanti. Yhä useammin my...

Lue lisää

Kesälomalle sovinnossa

07.04.2022

Työyhteisön jännitteet ja riidat on hyvä ratkaista ennen kuin mennään kesälomille. Lomaa ei ole tarkoitettu työasioiden kelaamiseen vaan rentoutumiseen.

Niin kauan kuin työyhteisön toiminta pyörii normaalisti tai jännitteet ja ristiriidat eivät liikaa sitä estä, riidat pystyy useimmiten pitämään ”maton alla”. Joskus kuitenkin kesälomia ennen työkuormat voivat nostaa stressiä uudelle tasolle ja laukaista konflikteja.

Vaikeat asiat olisi hyvä nostaa yhdessä esille ennen kuin alkaa kesälomakausi. Ihminen osaa säännöstellä omaa toimintaansa ja päästää ikävät asiat mieleensä vasta sitten kun siihen on aikaa keskittyä. Mutta loman tarkoitus ei olisi pyöritellä työasioita ja murehtia jo paluusta jännitteiseen työyhteisöön.

Työnantajan velvollisuus – lainkin mukaan – on puuttua epärakentaviin asioihin työyhteisössä. Työyhteisösovittelu on hyvä tapa antaa työporukalle aikaa ja tilaa lähteä yhdessä sopimaan asioita kuntoon. Aina tulee parannusta asioihin, aina ei kuitenkaan riita kokonaan ratkea. Mutta hoitamatta ei saa jättää. Työyhteisö koostuu erilaisista persoonallisista ihmisistä, joilla kuitenkin on selkeästi määritelty tehtävä ja kaikkien pitäisi tehdä tehtäväänsä johdetusti ja suunnitelmallisesti.

Työyhteisösovitteluprosessi jaksottuu yhteensä n. 2 -4 viikon ajalle, joten jos haluatte lähteä kesälomille huojentuneella mielellä, nyt olisi viimeistään aika uskaltautua sovitteluun. Kokemuksesta voi kertoa, että se kannattaa.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: