BLOGI

08.12.2022

Hybridiajan esiintymisvalmennukset ovat erilaisia

Koulutusalla tapaamme eri alojen asiantuntijoita päivittäin. Koulutusten tarkoitus on auttaa löytämään sujuvia tapoja saada asiantuntijuutensa toisten silmille ja korville. Esiinty...

Lue lisää
11.11.2022

Asiakaspalaverit siirtyivät Teamsiin – harvoin enää kasvokkain

Kun on palveluntarjoajan roolissa, niin pitää kuunnella herkällä korvalla asiakasta. Ei voi sanella tapaamisaikoja ja tapoja, vaan asiakkaan ehdolla mennään.  Tapaamiskulttuurissa ...

Lue lisää
10.11.2022

Videovälitteistä työntekoa kannattaa harjoitella

Aloitimme virtuaalisen vuorovaikutuksen valmentamisen yhdessä valtionhallinnon organisaatiossa vuonna 2011. Asiakas oli harmissaan, kun toisten viranomaisten kanssa käytävät videon...

Lue lisää

Rentoutumisvinkkejä työkseen vuorovaikuttaville

19.06.2022

Kesä on rentoutumisaikaa. Työkseen paljon puhuville on tärkeää antaa aivojen ja ajatusten levätä. Alla muutamia vinkkejä vuorovaikutustyötä tekeville, jotta aloitat työt kesän jälkeen levänneenä ja uudistuneena:

Heittäydy spontaaneihin keskusteluihin tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Juttele ilosta, ei velvoitteesta. Vetäydy kohteliaasti pois keskusteluista, jotka eivät virkistä. Ota omaa tilaa hiljentyä tarvittaessa.

Ei liikaa tavoitteita lomalle! Jos vierailuista ja ihmisten tapaamisesta tulee stressiä, ei vuorovaikutuskaan rentouta.

Älä ylibuukkaa päiviin ohjelmaa! Sinulle syntyy uusia ajatuksia, kun on tilaa luovuudelle ja yllättäville ajatuksille. Aivot ovat kuin tietokoneen kovalevy: jos ne ovat koko ajan täynnä, ei uusi tieto ja ajatukset mahdu sisään.

Kuuntele ja katsele ilman suorituspainetta. Älä suorita kesäohjelmaa. Jää ”hengailemaan” tilanteisiin ja anna yllättäville asioille ja tuttavuuksille tilaa rauhassa tulla. Koet uusia asioita, kun et kontrolloi ja ohjaa liikaa.

Nuku aina kun nukuttaa, öisin pitkät unet ja päivällä torkut. Äänenkäyttö ja puheentuotto yleensäkin toimivat paremmin levänneellä ja rennolla keholla. Myös nauru hieroo mieltä ja kroppaa.

Rentouttavaa kesää kaikille!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: