BLOGI

11.04.2023

Viestintäalalla on helppo ryhtyä yrittäjäksi

Viestinnän asiantuntijat ovat hyvä esimerkkiryhmä ammattikunnasta, jolle yrittäjyys sopii erittäin hyvin. Moni palkkatyössä oleva onkin hypännyt yrittäjyyden ja työsuhteen välillä ...

Lue lisää
07.03.2023

Työelämä tarvitsee selkosuomea

Autan joitakin ulkomaalaisia tuttuja suomen kielen oppimisessa. Se on minulle harrastus ja palkitsevaa auttamista. Se on myös monessa mielessä silmiä avaavaa. Me kantasuomalaiset puhumme ai...

Lue lisää
03.03.2023

Taitavalla puhumisella otetaan valtaa

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyn kootut puheet ”Viesti Ukrainasta” julkaistiin viime viikolla ja YLEn kulttuuriykkösessä keskusteltiin siitä, että tekivätkö hyvät p...

Lue lisää

Rentoutumisvinkkejä työkseen vuorovaikuttaville

19.06.2022

Kesä on rentoutumisaikaa. Työkseen paljon puhuville on tärkeää antaa aivojen ja ajatusten levätä. Alla muutamia vinkkejä vuorovaikutustyötä tekeville, jotta aloitat työt kesän jälkeen levänneenä ja uudistuneena:

Heittäydy spontaaneihin keskusteluihin tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Juttele ilosta, ei velvoitteesta. Vetäydy kohteliaasti pois keskusteluista, jotka eivät virkistä. Ota omaa tilaa hiljentyä tarvittaessa.

Ei liikaa tavoitteita lomalle! Jos vierailuista ja ihmisten tapaamisesta tulee stressiä, ei vuorovaikutuskaan rentouta.

Älä ylibuukkaa päiviin ohjelmaa! Sinulle syntyy uusia ajatuksia, kun on tilaa luovuudelle ja yllättäville ajatuksille. Aivot ovat kuin tietokoneen kovalevy: jos ne ovat koko ajan täynnä, ei uusi tieto ja ajatukset mahdu sisään.

Kuuntele ja katsele ilman suorituspainetta. Älä suorita kesäohjelmaa. Jää ”hengailemaan” tilanteisiin ja anna yllättäville asioille ja tuttavuuksille tilaa rauhassa tulla. Koet uusia asioita, kun et kontrolloi ja ohjaa liikaa.

Nuku aina kun nukuttaa, öisin pitkät unet ja päivällä torkut. Äänenkäyttö ja puheentuotto yleensäkin toimivat paremmin levänneellä ja rennolla keholla. Myös nauru hieroo mieltä ja kroppaa.

Rentouttavaa kesää kaikille!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: