BLOGI

30.11.2023

Videointi esiintymiskoulutuksessa ei enää ahdistakaan

Esiintymisvalmennuksissa on jo VHS -kasettinauhurien ajoista 1980 -luvulta asti käytetty videointia oppimisen tukena. Isojen laitteiden kanssa videointi oli työlästä ja hidastakin,...

Lue lisää
03.11.2023

Etätyöstä tulikin oikeus, josta ei luovuta

Etätyötä tehtiin vielä 5 vuotta sitten vain jonkin verran ja kaikilla työpaikoilla ei ollenkaan. Olin 10 vuotta sitten viestintävalmentajana valtion organisaatiossa, jossa kaksi edistyksellistä vir...

Lue lisää
29.09.2023

Puhu kaikille kuulijoille – ei vain kovaäänisimmille

Esiintymisvalmennuksissa usein esille tuleva huoli on se, että yleisössä on ”hankalia” kuulijoita, jotka haastavat vaikeilla kysymyksillä ja provosoivalla tyylillä. Tilanteet vaihtelevat ja ihmiset...

Lue lisää

Rentoutumisvinkkejä työkseen vuorovaikuttaville

19.06.2022

Kesä on rentoutumisaikaa. Työkseen paljon puhuville on tärkeää antaa aivojen ja ajatusten levätä. Alla muutamia vinkkejä vuorovaikutustyötä tekeville, jotta aloitat työt kesän jälkeen levänneenä ja uudistuneena:

Heittäydy spontaaneihin keskusteluihin tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Juttele ilosta, ei velvoitteesta. Vetäydy kohteliaasti pois keskusteluista, jotka eivät virkistä. Ota omaa tilaa hiljentyä tarvittaessa.

Ei liikaa tavoitteita lomalle! Jos vierailuista ja ihmisten tapaamisesta tulee stressiä, ei vuorovaikutuskaan rentouta.

Älä ylibuukkaa päiviin ohjelmaa! Sinulle syntyy uusia ajatuksia, kun on tilaa luovuudelle ja yllättäville ajatuksille. Aivot ovat kuin tietokoneen kovalevy: jos ne ovat koko ajan täynnä, ei uusi tieto ja ajatukset mahdu sisään.

Kuuntele ja katsele ilman suorituspainetta. Älä suorita kesäohjelmaa. Jää ”hengailemaan” tilanteisiin ja anna yllättäville asioille ja tuttavuuksille tilaa rauhassa tulla. Koet uusia asioita, kun et kontrolloi ja ohjaa liikaa.

Nuku aina kun nukuttaa, öisin pitkät unet ja päivällä torkut. Äänenkäyttö ja puheentuotto yleensäkin toimivat paremmin levänneellä ja rennolla keholla. Myös nauru hieroo mieltä ja kroppaa.

Rentouttavaa kesää kaikille!

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: